divendres, 23 de novembre del 2012

Volta al Tossal de Coder per la Vall

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
La Pobla del Bellestar
11 Km
+300



Excursió que dona la volta  a eixe imponent tossal que se'ns dibuixa quan des del pont de la pobla mirem cap a ponent.  El Tossal de Coder té una alçada en el seu punt més alt de 1488 metres. I l'excursió, tot i vorejar-lo en tot moment, no baixa del 1000 metres.

Però, no es una ruta complicada, comença remuntant rambla amunt per la pista, travessant el barranquet de la Tosquilla, que s'uneix per la nostra dreta i per la vora la rambla fins on s'ha de creuar aquesta, just a la zona dels "estrets".

Creuada la rambla i a escassos metres, veurem com a la nostra esquerra un xicotet portell ens anuncia una estreta i emboscada senda que ens ajudarà a remuntar aquest barranc de la Vall, que passa pel mas que li dona nom i des d'allí, ja més oberta la vall, fins al mas de la torre nova, malauradament en runes, però amb unes restes que ens parlen de la seua importància en el passat.

En aquest punt creuarem la carretera i per la senda del pi del Comunet i la Font d'Horta, farem tot el recorregut pel fons de la vall fins aplegar de nou a la Pobla.

Hi ha un punt, quan la pista de la Font d'Horta ens treu fins a la carreterea, que em decidit anar per la vora, però per fora la carretera, durant 400 metres en els que no es camina malament i amb els que no cal eixir a la carretera i des d'on podem vore on aniría segurament l'antic assegador.




Bassa del molí de la Pobla. Punt de Partida

Placeta de la Pobla del Bellestar

2.7 Km, passat ja el barranquet de la Tosquilla

4.080 m Pas de la rambla pels estrets.

4.300 m Senda de pujada cap a la Vall.

5.080 m Mas de la Vall.

Mas de La Vall

6450 m. Camí de la Torre Nova.

6620 m Mas de la Torre Nova.

9040 m Tram per la vora de la Carretera.

10400 m Part baixa de la vall de la Font d'Horta.

11.000 m Tossal de Coder