dimecres, 26 de desembre del 2012

Al Monlleó pel molí Colau i tornar per l'Escoleta del Canto

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Vilafranca
26.36 km
+912



No podem caminar per dos llocs al mateix moment.
La única solució serà guardar una de les opcions per a un altre dia. Segurament, a tu que estàs llegint aquesta entrada (si algú ho llig..) et passa com a mi. Mentalment fem les càbales; no sabem si tirar per baix o per dalt, amés, ara tenim la opció de fer-nos amb algun track del terreny que coneguem o no, però que ens pot ajudar a triar una opció més, i finalment  decidir... Es per això que se'ns fa inabastable qualsevol terreny, en el que fer-lo al matí, per la vesprada, en hivern o a l'estiu, i a més amés triant petites variants que sempre el faran diferent.

En la proposta d'avui us convido a visitar un dels barrancs més impressionants que conec. El Monlleó. Un extens territori on gràcies a un orografia complicada, el temps sembla que s'ha aturat i la conservació del medi natural com a tal, fauna i flora, es preserva en un estat com, potser cap lloc trobarem en tota la geografia valenciana. Però potser més important es la petjada humana de la zona, que al haver-se produït gradual i harmònicament amb el paisatge, a donat com a resultat un barranc salvatge, amb una infraestructura bàsica per a l'activitat humana de subsistència que hi havia a la zona fins a meitat del segle XX i que gràcies a la dificultat per a accedir fàcil i ràpidament, se'ns mostra avui amb un considerable bon estat de conservació. Camins impressionants, masos, molins o l'escoleta del canto, ens faran que aquesta excursió, siga amés un viatge en el temps. Gaudeix-lo....

Tot i que amb xicotetes variacions, al inici, la idea d'aquesta excursió em va sorgir a partir del track que Xavier Goterris ens presenta al seu blog.


Sortida del poble pel camí de Vistavella. Km 0.8

Pas per dalt de les coves del Forcall. Km 2.1

Corral del Malladar. Km 5.6

Baixador del Gorgotxo. Km 5.8

Pedragal de difícil caminar.  Km 5.9

Mas del Molí Colau. Km 8.8.

Sendeta per la banda derta de la rabla,tram terme de Vistavella. Km 11.

Vistes molí la Cova. Km 11.2

Font de Molló. Km 12.8

Molí del Pas Km 13.7

Molí del Pas

Escoleta del Canto. Km 16.4

Mas de la Teulería. Km 21

Entrada a Vilafranca per la cresta del Maset. Km 25