dimecres, 4 d’abril de 2012

Barranc de la Fos

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Vilafranca
9.41 Km
+399L'itinerari del Barranc de la Fos es un dels 20 que conformen la guia Camins i Paisatges de Vilafranca, concretament, la ruta 11. Amb aquesta revisió del recorregut s'han fet alguns canvis que esperem que ajuden a fer més fàcil el seu recorregut, ja que aquesta es una ruta en principi no massa fàcil de seguir.

En primer lloc li hem canviat el sentit de la marxa, a la guia està descrita començant per la zona del barranc de les mallaes i en aquesta, comencem al revés, sortint pel maset i al tornar al poble, pujar directament per camí vell de la fos, en compte de entrar una mica al barranc de les mallaes, que suposava un interessant paisatge, però també difícil de recórrer.

D'aquesta manera es millora també la baixada des del Mas de Cingles cap a baix, ja que en aquesta direcció va més encarrilat la camí, i ja no tenim la dificultat d'identificar en quin moment havíem de deixar el fons del barranc per a pujar cap a Cingles.

Com dic, la ruta es ven interessant amb un dels paisatges més agrestes i salvatges de la zona, però pel mateix motiu, difícil de caminar en alguns trams, sobretot en la part baixa on el fons del barranc, replet de vegetació ens obliga a triar en cada moment el camí més adient, no sempre fàcil d'escollir.

Potser la darrera recomanació, no fer-la amb pantaló curt, ja que en alguns llocs son inevitables les "zarces".

0,5 km sortim del poble pel portal de san roquet.
Vista de Vilafranca

Atents durant tota la ruta a la fauna més present...

Relativament fàcils de veure

En determinades èpoques, formant grans grups.


1,8 km camí del mas de Cingles.

3 Km Pouet i bassa baix del mas de Cincles

3,7 Km camí dins del carrascal.

3,7 Km camí dins del carrascal.4,8 Km Vista del brc. que em baixat fins a la fos.

6,5 Km Font de Gironi

7,9 Km Vista del barranc i camí vell de la Fos.

7,9 Km Cap a l'est el Mas i mola de roures.

7,9 Km cap al SO Penyagolosa.