dijous, 3 de gener del 2013

Resum meteorologic Vilafranca 2012

La climatologia, les diferents estacions de l'any, junt a tots els canvis ambientals que això provoca en el paisatge, es el que fa que el nostre entorn siga un espectacle sempre en evolució, en el que la representació es nova a cada estació i diferent d'un any a un altre.



Ignasi Llopis es l'encarregat d'enregistrar científicament aquests canvis i recollir-los per a que aquesta informació servisca amb els anys per a adonar-nos de canvis que seria impossible recordar deixant-ho tot de la ma de la memòria.


Aquest es el resum que a partir d'aquest treball d'Ignasi a fet l'ajuntament a la seua web.



VILAFRANCA VA REGISTRAR EN 2012 LA MÀXIMA HISTÒRICA A 34 ANYS

L'observatori meteorològic de Vilafranca va registrar el 2012 diverses dades meteorològiques ressenyables. A Vilafranca es conserven dades de temperatures des de 1978 i dades de precipitacions des de 1965. Segons ha informat el responsable de l'estació, Ignasi Llopis aquestes són algunes de les dades a destacar:

-29 De juny, temperatura màxima dels mesos de juny: 34.5 graus
-2 De juliol, temperatura mínima dels mesos de juliol: 4.5 graus
-10 De agost, temperatura màxima des de 1978: 38.5 graus
-24 De desembre, temperatura màxima dels mesos de desembre: 21 graus.

La precipitació el 2012 va ser de 617,8 litres, per sota de la mitjana des de 1965, establerta en 682,1 litres.

La mínima de l'any va ser de -9, registrant els dies 4 i 12 de febrer.

Més dades sobre El Temps a Vilafranca el 2012 a www.ajuntamentdevilafranca.es / i_llopis

Informació del temps:

L'Ajuntament de Vilafranca, a través del web municipal www.ajuntamentdevilafranca.es informa diàriament de la climatologia en el municipi. Així en la secció del Temps es poden consultar les dades ofertes diàriament per Ignasi Llopis. També s'enllaça amb la predicció que realitza per Vilafranca el professor de l'Ies de la localitat, Melcior Rovira. Així mateix el web permet visionar en directe el temps a l'Avinguda del Llosar, on també hi ha un termòmetre que ofereix dades a temps real. La càmera web ja ha rebut més de 867.000 visites. El web també permet conèixer la qualitat de l'aire en temps real amb l'estació de la Conselleria d'Infraestructures i Medi Ambient.