dimecres, 27 de gener del 2016

Les 10 millors rutes BTT per Vilafranca

Que wikiloc es una excel·lent  ferramenta a l'hora de programar les nostres rutes amb l'ajuda del GPS, no te cap dubte. Tot i que, també es cert que, quan hi ha molt per a triar es complica encertar.
Només triant l'activitat de BTT i arrimant-nos al terme de Vilafranca, les propostes son al voltant de 400.

Sempre he pensat en recollir les millors propostes, en fer una tria de les rutes que baix el meu punt de vista tenen la millor elecció. El recorregut, la direcció, els paratges que recorren... En una primera idea hagués volgut esperar a penjar-les totes després de recórrer-les, gravar-les i penjar-les.. però al mateix temps, també he volgut destacar l'autoria de les rutes que us proposo, i fer la ressenya directa amb l'autor de cadascuna.
Aquesta es una selecció que com la major part de les llistes, he acotat en 10. Les 10 millors rutes BTT per Vilafranca. Espero que us agraden, i per descomptat que podem fer altre llistar amb 10 noves propostes..


1.- Rodalies Vilafranca

Autor: La Parreta 

Distància: 25 km

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2087013

Recorregut pel bosc de Palomita, el paisatge de pedra en sec del Pla de Mosorro i el voltant més pròxim i al temps amb les vistes més interessants de Vilafranca.

Panoràmica Vilafranca

2.-3 sendas vilafranca (PICAIO) 

Autor:  arañuel

Distància:  34 km

Passant per boscos com el de Palomita o La Parreta, per tot el pla de mossoro, fins coronar el Picaio i buscant de nou Vilafranca, tot per sendes. Fent com diferents circulars, que fins i tot ens pot servir per a combinar la ruta i fer una part del total si es vol. No te cap dificultat extrema, però potser no recomanable per a qui no sol fer sendes. Per als iniciats a les sendes, una molt bona proposta.

Senda del bosc de La Parreta
3.- Faio – Creu de montanya – Rambla Truites - Bellestar Pobla

Autor : La Parreta 

Distància: 37.5 Km 

Es una ruta molt recomanable, per endinsar-se en racons ben interessants, com el del mas de Faio, remuntar tot un port fins fer cap a la creu de muntanya, per a després gaudir d'una divertida baixada de més de 6 km fins a la rambla de les truites. Acaba baixant per la rambla fins arribar a la pobla del Bellestar i fer els darrers quilòmetres, ja per carretera. El tram de rambla, cal tenir-lo present si el fem en algun moment en que baixe la rambla, ja que ens resultaria impossible de seguir..

Camí baix del Mas de Faio4.-La Parreta a l’Estrella 

Autor: Santi Artigas

Distància:  40 KmClàssica..  Visita obligada.. Ruta amb l'atractiu d'aquesta aldea (l'Estrella) i la divertida baixada fins als 800 m amb els que arribem a l'Estrella, però que després remuntarem fins als 1500 de la creu de muntanya.
700 continuats de pujada.

L'Estrella


5.- Entre Ares i  Benasal

Autor: La Parreta 

 Distància: 40,5 KmRecorregut per tot el sector Est de Vilafranca, per barrancs i valls entre els termes de Benassal i Ares. Menys boscosa, menys traçada de tracks i rutes,, però amb paisatges ben interessants.

Sortida de Vilafranca cap a la ratlla del terme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.- Tamborero 

Autor: La Parreta 

Distància 42,6 KmPujar al Tamborero es un altre dels clàssics, tant per al senderisme com per a la BTT.. Els 1766 metres del seu cim ens atrauen per tal d'assolir-los i contemplar les vistes que tant cap a Aragó com cap a València, semblen infinites.. Aquesta es una de les moltes possibilitats que tenim per a pujar i baixar al Tamborero.. per a mi una de les millors...
Torre vigia Tamborero


7.- Cellumbres –pont Portell – Cabrilles – Iglesola 

Autor:La Parreta 

 Distància:  43 km
Ruta completa de pistes per boscos, passant pel pont romà de portell sobre la rambla de Cellumbres i després d'un petit tram per carretera, pujar pel parc eòlic de Cabrilles i ja baixar cap a Iglesola, per a tornar a La Parreta, no sense abans fer l'últim tram de bosc per la Font d'Horta i Bosc de Palomita.

Vista del Tossal de Coder des de dalt de les Cabrilles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.- Vilafranca – Estrella –Mosqueruela – Vilafranca 

Autor:  elpicaio

Distància: 65 km 


Ruta que connecta Vilafranca amb el barranc del Montlleó..concretament per l'Estrella, on trobem el Santuari de la Verge de l'Estrella, patrona de Mosqueruela,, en un enclavament únic que no ens deixarà indiferents.. tot seguit ja remuntar (19 km) fins al poble de Mosquerola, i en la part final del recorregut, descens pel mateix llit de la rambla de les truites.. pedregosa si no du aigua, però ciclable,  i inaccessible si ho trobem amb aigua.. És l'únic motiu que ens pot impedir decidir-nos a fer aquesta ruta, del tot recomanable.

Rambla de les truites a l'alçada del Mas del Rio 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


9.- Mosqueruela Puente Maravillas Estrella

Autor: jgarcigar 

Distància: 74 kmPenyagolosa al fons.. aproximació a Mosqueruela, en aquest tram amb alguns quilòmetres de carretera, però amb algunes aproximacions a indrets propers a la carretera però ben interessants, com el barranc de los Lores, i després una immersió al montlleó, des de el conegut com a "puente Maravillas", entrant al pla de Vistavella, per a entrar de nou cap al montlleò per una interessant senda que ens conduirà a les proximitats de l'Estrella. Definitivament .. no es tracta dels quilòmetres,,, sinó de per on discorren...Puente Maravillas Foto de: http://lamoradadesugoi.blogspot.com.es/


10.- Fortanete 

Autor: elpicaio

Distància: 81 km


Gran volta que ens permetrà rodar per alçades per damunt dels 1500 metres, fins als 1800 de l'Orduña entre els termes de Mosqueruela  i Fortanete.. Tot un paisatge d'alta muntanya, amb extensos pinars i quilòmetres de pistes per descobrir...

Pinars de Fortanete