dijous, 24 de maig del 2012

El Barranc de la Tosquilla

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
La Pobla del Bellestar
12.870
+200



Aquesta excursió que discorre al 99% per terme de Iglesuela del Cid, comença a la Pobla del Bellestar, nucli fundacional de Vilafranca i lloc ideal per a iniciar diferents rutes que sempre envoltades de barrancs, pinars i roques, ens oferiran un paisatge interessant per a descobrir.

En aquest cas, i començant per visitar tot el conjunt de la pobla des de la seua ermita de Sant Miquel amb tot el conjunt de cases que l'envolta, la bassa, el molí i el propi pont ens presenten un bon entrant per a la ruta.

La resta, amb tant sols eixos 200 metres de desnivell, una ruta que podem recórrer en 3 h 45 ' còmodament, ens mostrarà una varietat de paisatges interessant, ja que comencem per la vora de la rambla, amb l'imponent  Tossal de Coder a la nostra esquerra i tal i com remuntem per la nostra dreta, pel Molino mas Alto, un camí empedrat ens condueix per una vessant del barranc de la Tosquilla on l'entorn relativament pla i l'orientació sud de la mateixa van modelar el paisatge amb alguns camps de cultius, molts ara destinats a la pastura, però que son impensables a la vessant contrària, per on tornarem, més abrupta i on trobarem un paisatge ben diferent.

La ruta arriba al Mas de la Tosquilla, i encara continua uns metres més per a assolir la part més alta i allunyada del recorregut. I amb ella el canvi de vessant. Uns imponents roures a la vora del camí ens acompanyen en el primeres passes per aquesta pista forestal que ens conduirà de nou a la rambla de les Truites i per ella de tornada fins a La Pobla, per la seua marge esquerra amb el sentin del curs natural de l'aigua, sovint inexistent i amb brutal presència en algunes de les seues sortides.



La Pobla del Bellestar punt de sortida i final de la ruta.
Vista del conjunt de cases i la Torre.

Tot el conjunt amb el Pont

0,5 km Vista de la rambla i Tossal de Coder.
2,5 Km camí empedrat sortida del molí cap a la Tosquilla.

4,5 Km vista de la vall amb la Tosquilla al fons.

5,5 Mas de la Tosquilla.

6,2 Km Roure a la vora del camí.

6,2 Camí de tornada per l'altra vessant.

7 Km pista forestal del camí de tornada.

9,7 Km darrera baixada a l'alçada del Mas de Rabosa.