dimecres, 16 de gener del 2013

La Parreta - La Estrella

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Alberg La Parreta
34,6
+768




 Una clàssica des de Vilafranca, tant en bici com a peu, a estat sempre L' Estrella. Poble "quasi" abandonat, on trobarem una gran plaça on destaca el Santuari de La Estrella, patrona de Mosqueruela venerada cada darrer diumenge de maig, data en la que es celebra la romeria que baixa en diumenge i torna al poble de Mosquerola el dilluns en fer-se de nit. Tota aquesta romeria 100% recomanable, tant la "excursió" de baixada i de tornada al poble, la nit de festa "autèntica" a La Estrella, i la entrada a Mosquerola a punteta de nit amb les tedes enceses rebent a la comitiva.

El poble sovint denominat com a abandonat, tot i viure la mateixa gent des de que jo el conec, Martí i Sinforosa, ara es pot dir que cada volta hi han més cases recuperades, i tot i que no habitat per al dia a dia, el poble presenta una millora considerable per als que l'heu vist anys enrere quan semblava que el seu enrunament total no tenia fre.

Però, pel que fa a la nostra ruta en bici, tant sols recomanar-la,  passar pel pla de mossorro, des d'on veurem clarament la unió física que hi hauria en el seu dia junt al pla de Vistavella , amb el Penyagolosa al fons, i que ara separa com un tall de  400 metres de profunditat el barranc de Monlleó, amb el nostre destí, La Estrella al fons.

El traçat que vam fer amb aquesta sortida fa el descens per la zona del pla dels ullals, amb la baixada prou deteriorada, i la pujada per la zona del mas de Faio, on alguns metres (molt pocs) de senda, potser  ens facen baixar de la bici en algun moment.