dilluns, 7 de gener de 2013

Parreta- Faio - Creu muntanya-rambla truites-pobla. parreta

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Alberg La Parreta
37.520
+798Tot i que la sortida es a La Parreta, comença passant per Vilafranca, per lo que igual pot ser lloc d'inici.
Es una bona ruta per a fer en un bon matí o vesprada, o si us sembla un poc llarga, fer-la amb més tranquil·litat i fer una bona parada per exemple a la font de la Vegatilla, al km.27, entre el mas del Rio i la Torre Gargallo.

En general es una ruta pràcticament 100 % ciclable, tot i que en alguns punts de caminets, pels voltants del mas de faio, o en entrar a la rambla, per precaució, o torpesa (en el meu cas), val la pena posar peu en algún lloc.

Dit açò, es una ruta molt recomanable, per endinsar-se en racons ben interessants, com el del mas de Faio, remuntar tot un port fins fer cap a la creu de muntanya, per a després gaudir d'una divertida baixada de més de 6 km fins a la rambla de les truites. Acaba baixant per la rambla fins arribar a la pobla del Bellestar i fer els darrers quilómetres, ja per carretera.

Tan sols un consell. Cal anar amb precaució si baixa la rambla de les truites, ja que no es pot fer,  no es que es creue la rambla, sinó que va prou estona per dins mateix.Baix del Mas de Faio. 10 Km

Sortin del barranc del Frares. 10.7 Km

Font dalt de la Barraca. Km 13.11.

Creu de muntanya. Km 17.54 (1516 m s.n.m.)

Creu de muntanya

Baixada per el campiño. Km 20.50

Rambla del les Truites. Mas del Rio. Km 26

Font de la Pobla. Km 33.50