dijous, 12 de gener del 2012

Passeig de Vilafranca a La Parreta per dos camins

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Vilafranca
10 km
+359



La distància pel camí més curt per a anar de Vilafranca a l'alberg la parreta, potser siga uns 4km d'anar i altres de tornar.
Amb aquesta ruteta, amb tant sols 1 km més en cada trajecte, aconseguirem dos itineraris diferents i ben interessants per a fer un passeig tant si estem a La Parreta, per a visitar el poble, o al revés.

En el camí d'anada recorrerem l'antic camí de la dula, recorregut que feien els animals que acompanyats pel "duler" persona encarregada de cuidar-se'n dels animals, sobretot matxos i animals de tracció durant els dies que no s'utilitzaven, passaven el dia per les pastures del monte comú del bovalar.
Aquest camí surt del poble pels antics llavadors i passant pels arenals i la bassa de la trinitat s'endinsa per aquest camí del bovalar, que tot i la seva importància en seu temps, es ara un camí que caldria recuperar encara que siga tant sols mitjançant el nostre pas per que no es desaparega definitivament.

Pel aquest camí arribarem al corral del bovalar, on podien resguardar-se pastor i bestià si el temps no acompanya. Des del corral i seguint el fons de la vall, ens condueix als pous de la parreta i seguidament a l'Alberg.

El camí de tornada es reprèn seguint les nostres passes fins a tornar als pous i des d'allí seguir el SL-18.2 fins a la bassa de la Trinitat. A la part final de la excursió deixarem el Sender Local i baixarem per la zona del Racó dels calvos, per un excel·lent camí i vistes del poble.



1.- Peiró de la Trinitat (Km 1,1)

2.- Bassa de la Trinitat (Km 1,25)

3.- Camí de la dula (Km 1,8)

4.- Corral del Bovalar ( Km 2,5)

5.- Vista de Vilafranca (Racó dels Calvos Km 8,6)

6.- Camí del racó del Calvos ( Km 8.9)