dissabte, 11 de febrer del 2012

IBP Index cicling


Les rutes amb BTT resulten sovint difícil de valorar en quan a la seua duresa, dificultat, etc.. ja que depén en gran mesura de les condicions físiques, o de la visió subjectiva de qui ens la recomana. Es per això que he trobat aquesta aplicació molt interessant per tal de obtindre un index "objectiu" que ens indica el grau de dificultat en funció de diferents variants, i que ens permet també analitzar i comparar una o dues rutes al mateix temps. Podeu provar l'aplicació ací mateix, o visitar els seu web on trobareu totes les possibilitats.

L'Índex IBP és una puntuació que valora el grau de dificultat d'una ruta recorreguda en bicicleta de muntanya o de carretera.

Imagen IBPindexS'obté analitzant les dades de latitud, longitud i altura en multitud de punts del recorregut.
Aquests punts s'obtenen del track gravat amb el GPS, que els recull de manera automàtica amb una cadència aproximada de 50 punts per quilòmetre en funció de les variacions del terreny i els canvis de direcció.
A partir d'aquests punts es calculen les distàncies recorregudes en els diferents trams de pujades i baixades (1%, 5%, 10% etc.) es computen els % que representen sobre el total, els metres totals pujats, baixats, les ràtios mitjanes de pujada i baixada, els quilòmetres totals i la distribució dels trams de pujada.